Zajímavé články

Jak pěstovat a využít TIBI krystaly?

 

Tibi krystaly můžete najít také pod názvy japonské krystaly, živá zrnka či vodní kefír. Krystaly produkují perlivý vodní kefír, který má nejen pozitivní účinky na naše zdraví, ale je zároveň chutný a pro letní měsíce velmi osvěžující nápoj.

Charakteristika Tibi krystalů

Tibi jsou živá zrnka, která neustále rostou a množí se. Pro život potřebují vodu, cukr a také sušené ovoce, nejlépe švestky, meruňky či rozinky, to z toho důvodu, aby mohl nápoj kvasit. Přidáním citronu se navíc může zvýšit kyselost. U sušeného ovoce je důležité, aby nebylo sířené.

Vzhledem k tomu, že se nápoj z Tibi krystalů vyrábí kvasným procesem, je bohatý na velmi vzácné látky, které v běžných potravinách nenajdete.Tibi krystaly umí takové zázraky, které moderní medicína prostě jen tak nedokáže. Pročistí celé tělo, které je velmi často znečištěno toxickými látkami, dodá mu lepší odolnost díky posílené imunitě a ještě mu dodá chybějící vitalitu (tzv. bioenergii), což je v dnešní době to nejdůležitější.

K čemu se Tibi krystaly využívají?

V lékařství se mohou využít na mnoho účelů, umí léčit či zmírňovat průběh mnoha onemocnění či potíží.

  • nervová onemocnění a deprese
  • žaludeční problémy
  • potíže se žlučníkem a slinivkou
  • astma a průduškové katary
  • vysoký krevní tlak, onemocnění srdce a infarkt
  • skleróza
  • alergické projevy, ekzémy, vyrážky a akné
  • onemocnění jater a potíže s ledvinami
  • chudokrevnost
  • nedostatečná tvorba bílých krvinek (T-lymfocitů)
  • zpomalení procesu stárnutí
  • snižování hladiny krevního cukru (o vhodnosti užívání se musíte poradit s diabetologem, neboť někdy se stává, že se může pitím tohoto nápoje glykémie naopak zvyšovat)
  • léčba sleziny
  • žloutenková dieta
  • zlepšení kvality vlasů i pleti
  • obnovení střevní rovnováhy
  • léčba zánětů vně i uvnitř těla

Jak Tibi krystaly pěstovat?

Co budete potřebovat?

  • 3 litrovou láhev
  • cedník (nesmí být kovový)
  • čistou utěrku
  • 1 menší hrnek Tibi krystalů
  • 2,5 litru odstáté či převařené vody
  • 8 lžic cukru (krystal, krupice, přírodní – záleží na vás)
  • Pár kousků sušeného ovoce (nesiřené, nejlépe když si ho usušíte doma)

Do sklenice nalijte odstátou či vychladlou převařenou vodu, přisypte cukr a důkladně míchejte, až se všechen cukr rozpustí. Poté přidejte sušené ovoce (2 švestky nebo 2 meruňky, či 2 lžíce rozinek) a Tibi krystaly. Promíchejte a zakryjte čistou utěrkou, kterou pomocí gumičky připevněte ke sklenici. Nádobu postavte na světlé místo a nechte kvasit.

V letních měsících, kdy jsou v místnosti teploty vyšší, stačí Tibi krystalům ke kvašení třeba jen 24 hodin, při běžné pokojové teplotě, která se pohybuje mezi 20 až 22°C trvá výroba nápoje zhruba 2 až 3 dny. Takto hotový nápoj slijete a můžete ho rovnou pít, nebo ho na 2 – 3 dny uložit do lednice v uzavíratelné lahvi, kterou nesmíte kvůli plynům z kvašení naplnit až nahoru, jinak by mohla láhev explodovat.

Tibi krystaly (i se sušeným ovocem) propláchnete, dáte je znovu do 2,5 litru vody, kterou smícháte s cukrem a znovu necháte pracovat.  Vždy jednou za týden je nutné vyměnit sušené ovoce, vyhodit staré a přidat nové. Snažte se pokud možno nepoužívat na míchání žádné kovové předměty, neboť kov Tibi krystaly zabíjí. Stejný postup pak použijete pro pěstování (přípravu) dalších dávek nápoje.

Během užívání nápoje se Tibi krystaly množí, takže je můžete odebrat a postoupit dál, buď přátelům, rodině či nabídnout na internetu, zájemci se jistě najdou.

 

Napište komentář

Hledat