Nejlepší recept na Tatarský biftek

Vynikající pochutinou na topinky je tatarský biftek z hovězí svíčkové. Chystáte posezení s přáteli? Připravte jim topinky s pravým tatarákem a určitě sklidíte velkou pochvalu.

Postup přípravy Tatarského bifteku

Výběr kvalitního masa je u tatarského bifteku snad tím nejdůležitějším. Tatarák připravujeme nejlépe z hovězí svíčkové a věřte, že šetřit na mase na tatarák se opravdu nevyplatí. Hovězí svíčkovou můžeme buď umlet na masovém strojku, nebo lépe naškrábat nožem. Druhá varianta je sice pracnější, ale správně by mělo být maso na tatarský biftek připraveno tímto způsobem. Z naškrábaného masa vytvarujeme čtyři stejně velké koblížky, které položíme na talíře a v jejichž středu promáčkneme lžící prohlubeň.

Do každé prohlubně rozklepneme jeden vaječný žloutek, bílek vyhodíme. Okolo masa vytvoříme malé hromádky z ostatních surovin – nadrobno nakrájená cibule a koření (každá surovina bude tvořit jednu hromádku). Worčestrovou omáčku podáváme tak, že ji strávníkům pouze nabídneme. Na každém je, které hromádky koření a ingrediencí si do tataráku zamíchá.

K tatarskému bifteku podáváme ještě horké, čerstvě usmažené topinky s oloupaným česnekem, aby si mohli hosté topinky sami osolit, počesnekovat a namazat tatarákem.

Porce: 4

Doba vaření: 40

Suroviny:

500 g hovězí svíčkové
mletý černý pepř
mletá sladká paprika
mletý kmín
4 vaječné žloutky
1 velká cibule
hořčice
worchesterová omáčka
kečup