Houbový koláč s hovězím masem

Když je počasí chladnější a my bychom nejraději zůstali celý den pod peřinou, je vhodné uvařit si k obědu něco teplého a chutného. Zapněte si příjemnou hudbu a pusťte se do toho.

Houbový koláč s hovězím masem

Připravte si:

  • 40g másla
  • olivový olej
  • 1/2kg hovězího masa
  • cibuli
  • 200g žampionů
  • 250g slaniny
  • česnek
  • 2 šálky červeného vína
  • rozmarýn, tymián
  • listové těsto
  • sůl, pepř

Troubu si předehřejte na 150 °C a v pánvi si rozpalte olej i máslo. Přidejte maso a poduste. Maso vyjměte a přidejte další dávku másla, na které osmažte na jemno nakrájenou cibuli. Přidejte žampiony, slaninu – vše na kostičky, a duste do měkka. Před změknutím ještě přidejte česnek, sůl a pepř.

Do směsi přidejte víno, rozmarýn a tymián, přiklopte a duste dále asi 15 min. Vymažte si formu na muffiny máslem a opatrně do něj vtlačte kolečka listového těsta.

Na těsto lžící pokládejte masovou směs a přiklopte dalším kolečkem těsta. Můžete potřít vejcem a lehce pokmínovat. Pečte 20 min, dokud se muffiny nenafouknou a nezezlátnou. Ihned podávejte.

Číst více:  Nejlepší recept na Tatarský biftek

Read More

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *