Houbový koláč s hovězím masem
Když je počasí chladnější a my bychom nejraději zůstali celý den pod peřinou, je vhodné uvařit si k obědu něco teplého a chutného. Zapněte si příjemnou hudbu a pusťte se do toho.
Houbový koláč s hovězím masem
Připravte si:
- 40g másla
- olivový olej
- 1/2kg hovězího masa
- cibuli
- 200g žampionů
- 250g slaniny
- česnek
- 2 šálky červeného vína
- rozmarýn, tymián
- listové těsto
- sůl, pepř
Troubu si předehřejte na 150 °C a v pánvi si rozpalte olej i máslo. Přidejte maso a poduste. Maso vyjměte a přidejte další dávku másla, na které osmažte na jemno nakrájenou cibuli. Přidejte žampiony, slaninu – vše na kostičky, a duste do měkka. Před změknutím ještě přidejte česnek, sůl a pepř.
Do směsi přidejte víno, rozmarýn a tymián, přiklopte a duste dále asi 15 min. Vymažte si formu na muffiny máslem a opatrně do něj vtlačte kolečka listového těsta.
Na těsto lžící pokládejte masovou směs a přiklopte dalším kolečkem těsta. Můžete potřít vejcem a lehce pokmínovat. Pečte 20 min, dokud se muffiny nenafouknou a nezezlátnou. Ihned podávejte.