Jak připravit dietní moučníky a dezerty
Zhubnout a shodit nějaká ta kila dolů, to není vůbec snadné, chce to pořádně pevnou vůli, spoustu odříkání a samozřejmě i pevné nervy. Ono totiž není vůbec snadné se snažit hubnout, když vaše okolí takový problém nemá a jí s klidným srdcem všechno na co má chuť a co mu přijde pod ruku.
Spousta lidí má také velkou slabost pro sladké, a pokud si nedá nějakou tu čokoládu nebo nebo nějakou jinou sladkost, tak se u něj dostaví až abstinenční pocity.
S tím je skutečně pak těžké bojovat a na scénu musí v této situaci přijít ta pevná vůle. Moučníky a sladkosti celkově totiž s dietou rozhodně ruku v ruce nejsou.
Jak tedy připravovat dietní zákusky?
Nejen, že obsahují obrovské množství cukrů, ale jsou bohaté taktéž na tuky. Proto se jim musí lidé držící dietu vyhýbat. Avšak žít zase bez mlsání, to přece nejde a nebyl by to ani život. V takovém případě se dají vytvořit moučníky, které jsou více dietní a je tedy možné nad nimi zhřešit. Základem je rozhodně ubrat cukr nebo ještě lépe jej nahradit bylinkou jménem stévie, která je něco jako náhradní sladidlo. Je vhodná i pro diabetiky, kteří cukr nesmějí.
Pak se samozřejmě musíme vyvarovat velkému množství mouky, tučným krémům, tučné smetaně. zní to sice nemožně, ale skutečně lze vytvořit moučník, který by těmto požadavkům vyhovoval a bylo jej možno zařadit mezi dietní moučníky.