Ovesná kaše ke snídani s jablkem a skořicí – recept

Ovesná kaše, jinak také nazývána snídaně šampionů. Někteří z nás si jí prostě zamilovali po prvním soustu, někteří jí na chuť nepřišli, někteří jí ještě nikdy nezkusili. Ti, kteří jí milují, se mohou tímto článkem inspirovat. Ti, kteří jí na chuť nepřišli, jí můžou dát ještě jednu šanci, přece jen, risk je zisk. A těm, kteří jí ještě nezkusili, doporučuji jedno – určitě jí zkuste!

Ovesná kaše je teplý a sladký pokrm, mezi jehož základní přísady patří ovesné vločky a mléko (případně voda). Ovesná kaše se dá uvařit na několik způsobů a v poslední době se také velmi rozrostl fenomén slaných ovesných kaší.

Ovesná kaše je zdravá, plná živin a co je na ní nejlepší – můžeme si jí udělat téměř podle naší chuti. Já sama ovesnou kaši miluji a minimálně 3x týdně si jí na snídani udělám, ať už normálně na plotně, nebo v mikrovlnné troubě.

Ovesná kaše ze sáčku?

Ovesnou kaši si samozřejmě můžete koupit také ze sáčku, ale abych byla upřímná – určitě nedoporučuji. Ovesné kaše ze sáčku se většinou tváří zdravě, ale zdravé opravdu nejsou. Obsahují obrovské množství cukru a dalších látek, které vůbec nejsou potřebné. Samotné vaření ovesné kaše vám nezabere tolik času, abyste to nestíhali, a pokud ne, tak si prostě přivstanete o 5 minut.

Recept na ovesnou kaši

Necháme chvíli vařit mléko (to můžeme osladit), poté přisypeme vločky a mícháme. Necháme projít varem a jakmile je konzistence kašovitá, můžeme dozdobit ovocem a dalšími přísadami. Tyto přísady můžete přidat i při vaření, jde o to, jestli je chcete mít teplé, nebo studené. Jak jednoduché. Tímto bych se s vámi chtěla podělit o mé tři nejoblíbenější varianty ovesných kaší. Stačí se inspirovat.

Číst více:  Co je to tofu a jak jej používat v kuchyni

Základ ovesné kaše

  • 30 – 60g ovesných vloček (můžete přidat i jiné vločky, ale v tom případě to nebude ovesná kaše)
  • tekutina (v poměru 1:2, pokud máte raději kaši hustší, v poměru 1:3, pokud máte raději kaši řídší) – jako tekutinu můžete použít vodu, mléko, sójové mléko, mandlové mléko, či jakékoli další mléko…

Ovesná kaše s jablkem a skořicí

Ingredience (k základu):

  • Skořice
  • Jablko
  • Rozinky
  • Oříšky

Banánová ovesná kaše

Ingredience (k základu):

  • Banán (může být nakrájený, nebo ho můžeme rozmačkaný vmíchat do kaše)
  • Kakao, nebo hořká čokoláda

Jahodovo-jogurtová ovesná kaše

Ingredience (k základu):

  • Bílý jogurt
  • Třtinový cukr (agávový sirup)
  • Jahody

Jak vidíte, fantazii se meze nekladou. Ovesná kaše je výživná snídaně, kterou si musí zamilovat většina z vás. Je mou nezbytnou součástí života a dokáže mě nasytit až na 6 hodin.

Read More

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *