Vynikající recepty na Jahodový dort

Nepečený jahodový dort s pomazánkovým máslem

Ingredience:

1 zakysaná smetana, 1 pomazánkové máslo, 400 g čerstvých jahod, 1 smetana ke šlehání, 1 vanilkový cukr, 250 g piškotů, trošku rumu nebo uvařené kávy, šlehačka na ozdobu.

Postup:

Ušleháme smetanu ke šlehání, pak ní přidáme cukr, pomazánkové máslo, zakysanou smetanu a vyšleháme do formy vespod poklademe vrstvu piškotů, které pokapeme rumem nebo kávou, a dáme ně tenkou vrstvu krému, pak dáme zase piškoty a očištěné jahody a opět vrstvu krému, opakujeme ještě jednou a nahoru dáme jen jahody. Jahodový dort necháme tuhnout v lednici přes noc.


 

Jahodový dort s tvarohem

Ingredience:

300 g Esíček, 100 g másla, krém: 500 g tvarohu, 200 ml zakysané smetany, 250 ml smetany na šlehání, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 250 g jahod, 6 plátků želatiny. želé: 250 g jahod, 4 plátky želatiny, 1 vanilkový cukr

Postup:

Rozdrcené sušenky smícháme s máslem, směs dáme do vymazané dortové formy a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 180 °C. V míse šleháme, tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a rozmačkané jahody. Mezitím si připravíme želatinu podle návodu, tu pak vmícháme do smetanové hmoty, do hmoty vmícháme ušlehanou smetanu ke šlehání. Celou směs dáme do dortové formy, a dáme tuhnout do lednice. Jahody rozmixujeme s cukrem a rumem a svaříme, do této směsi dáme plátky želatiny. A necháme zchladnout. Vytáhneme korpus s krémem z lednice, poklademe jahodami a zalijeme želatinou. Jahodový dort necháme do druhého dne ztuhnout.


 

Číst více:  Jak připravit dietní moučníky a dezerty

Read More

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *