3 tipy pro zdravou snídani, aneb co si dát po ránu

    Honba za zdravým životním stylem a dokonalou postavou začíná ranním bojem s ledničkou a vymýšlením co si jíst na snídani a s vlastním svědomím, které nám našeptává, že káva není tím správným startem do dne. Přísloví, podle kterého si snídani máme sníst sami, o oběd se podělit s přítelem a večeři nechat nepříteli, má skutečnou hodnotu, protože potvrzuje to, že jaké bude ráno, takový bude celý den.

Naše tělo potřebuje po nočním spánku živiny a minerály a jejich nedostatek ráno způsobuje únavu po celý den. Průměrná dospělá žena by za den měla přijmout cca 2000 kcal, v době hubnutí samozřejmě méně. Nenechte si proto snídani ujít a inspirujte se.

2. Ovesná kaše

Ovesná kaše, kterou ale nemusíte vařit! Stačí se držet jednoduchého návodu. Večer před spaním do malé sklenice nasypte 4 polévkové lžíce ovesných vloček, zalijte je 4 polévkovými lžícemi mléka, k tomu 6 polévkových lžic bílého jogurtu (to je cca jeden kelímek). Sklenici uzavřete, protřepejte a po otevření můžete dochucovat. Můžete přidat jablko se skořicí, rozpustnou kávu, banán, chia semínka, mango, ořechy, javorový sirup, maliny, vanilku, zkrátka to, co je vám po chuti. Na oslazení med nebo melasu, ideálně bez cukru. Protože ovoce samo o sobě dodá sladkosti dostatek. Tuto směs ještě protřepejte ve sklenici a nechte do rána v ledničce. Tato snídaně by neměla kaloricky přesáhnout 300 kcal, pokud to nepřeženete s cukrem a ovocem.

2. Vajíčka a zelenina

Krajíc celozrnného chleba, vajíčka nebo tvaroh a zelenina, případně můžete vyzkoušet i sázená vejce. Takto byste opět neměli přesáhnout 300 kcal. Není potřeba se vyhýbat obyčejnému máslu. V kombinaci s konzumací pečiva je ideálním prostředkem k tomu, abychom snížili vysoký glykemický index chleba, rohlíků či bagety. Čím vyšší glykemický index totiž daná potravina má, tím hůř. Proto je třeba pečivo konzumovat se správnými tuky, jako je máslo, olivový olej a bílkovinami, jako je tvrdý sýr.

Číst více:  Jak použít Hlívu ústřičnou - recepty z Hlívy ústřičné

3. Celozrnné pečivo

Jeden celozrnný rohlík, kousek obyčejného másla a zeleniny. Když si zeleninu polijete troškou olivového oleje, získáte vydatnou snídani, která nemá více jako 300 kcal.

Read More

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *