Jak připravit Mořské plody s tatarskou omáčkou, recept

Potřebné produkty pro přípravu pokrmu pro šest osob: 24 velkých krevet, 24 velkých mušlí, dvanáct skořápek „Saint-Jacques“, celer, tři plátky ananasu, jeden litr pikantního vývaru, čtyři polévkové lžíce rostlinného oleje, dva paprikové lusky, jednu polévkovou lžíci rozmarýnu, tymián, kopr, petržel, bazalku, mletý pepř a sůl.

Suroviny:

Pro tatarskou omáčku je potřeba: 150 ml oleje, jednu kávovou lžičku octa, čtyři okurky, syrové vejce, jednu kávovou lžičku hořčice, dvě kávové lžičky nasekaných bylinek, česnek, jednu až dvě kávové lžičky kapary, mletý pepř a sůl.

Postup

  1. Opláchněte všechny mořské plody. Uvařte a vychlaďte vejce.
  2. Přiveďte k varu pikantní vývar, přidejte krevety a vařte je na mírném ohni asi deset minut.
  3. Pak ve stejném vývaru vařte skořápky v průběhu osmi minut.
  4. Samostatně dejte celer a petržel spolu s 3-4 lžícemi pikantního vývaru, směs dejte na oheň a přiveďte jí k varu, pak přidejte mušle. Po uvaření mušlí přeceďte.
  5. Nyní připravte omáčku: Rozetřete uvařený žloutek a smíchejte ho s hořčicí, solí, octem, mletým pepřem a rostlinným olejem, rozsekejte okurky a cibuli, přidejte do omáčky bylinky a kapary.
  6. Dejte na šest špejlí kousky ananasu, mořské plody, sladkou papriku, atd., pak potřete máslem, posypte tymiánem, rozmarýnem, přidejte kopr a bazalku, pepř, sůl a pečte na horkém grilu.
Číst více:  Houbový koláč s hovězím masem

Read More

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *