Vynikající recepty na Rebarborový koláč, s pudingem nebo kynutý?

Rebarbora je bohatým zdrojem vitamínu B, proto je velice vhodné ji konzumovat V létě, kdy se sklízí, je moc zdravé dělat z ní rebarborový koláč. Rebarborový koláč je jednoduchý a moc dobrý. Rebarborový koláč má trošku kyselou chuť, ale to je díky chuti rebarbory. Na těchto stránkách vám přinášíme několik receptů na skvělý rebarborový koláč, který vám bude moc chutnat.

Rebarborový koláč

Ingredience:

250 g hladké mouky, 125 g cukru krupice, kypřící prášek, 125 g másla, 180 ml mléka, 2 vejce, drobenka se skořicovým cukrem, 5 řapíků rebarbory.

Postup:

Z mouky, cukr, prášku, mléka, másla a vajec utřeme těsto. Předehřejeme si troubu na 180 °C, vymažeme a vysypeme plech, do kterého nalijeme těsto. Na těsto naklademe kousky rebarbory a posypeme drobenkou.
Pečeme 40 minut a rebarborový koláč posypeme cukrem před vychladnutím.


 

Kynutý rebarborový koláč

Ingredience:

250 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice, vanilkový cukr, špetka soli, špetka zázvoru, 20 g droždí, 1 žloutek, skořicový cukr, 30 g másla, 180 ml mléka, drobenka (150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 70 g másla), 5 řapíků rebarbory.

Postup:

Z třetiny vlažného mléka, lžičky cukru a droždí uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, špetku soli, zázvoru, máslo, zbytek mléka a žloutek, vše promícháme a přidáme kvásek. Pořádně hněteme a necháme půl hodiny kynout.
Mezitím si připravíme drobenku, vymažeme a vysypeme plech. Poté, co vykyne těsto ho naneseme na plech, a dáme na něj kousky rebarbory. Posypeme drobenkou a skořicí.
Předehřejeme si troubu na 180 °C a pečeme 35 – 45 minut. Hotový rebarborový koláč posypeme cukrem.


Rebarborový koláč s pudingem

Ingredience:

Těsto:500 hladké mouky, 120 g cukru, 160 g hery, špetka soli, vanilinový cukr, prášek do pečiva, 20 ml mléka, 2 vejce.
800 g rebarbory, 250 g cukru, 1 vanilkový puding, 30 ml zakysané smetany, 50 g hery, 3 vejce.

Číst více:  Skvělý recept na nepečený koláč s jahodami

Postup:

Rebarboru nakrájíme a posypeme cukrem.
Z mouky, cukru, jery, vajec, mléka, špetky soli a prášku do pečiva vypracujeme těsto, které dáme na vymazaný a vysypaný plech.
Slijeme šťávu z rebarbory, přilijeme 300 ml vody a vložíme pudink se smetanou. Směs přivedeme k varu, a pak přimíchám do směsi tuk, rozšlehaná vejce. Teplým pudingem potřeme těsto, a na puding poklademe rebarboru.
Ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme asi 40 minut. Upečený rebarborový koláč zlehka pokapeme máslem a posypeme cukrem.


 

Celozrnný rebarborový koláč

Ingredience:

300 g hladké mouky, 200 g celozrnné mouky, 160 g tuku, 120 g třtinového cukru, špetka soli, 1 pudingový prášek, prášek do pečiva, 300  ml mléka, 2 vejce, špetka soli, 1 kg rebarbory.

Postup:

Všechny suroviny smícháme, dle potřeby přidáme další mléko, až se vytvoří vláčné těsto. Těsto vylijeme na předem vymazaný a vysypaný plech, na těsto pak naklademe na kousky nakrájenou rebarboru.
Pečeme 30 – 40 minut ve vyhřáté troubě na 180 °C. Až bude rebarborový koláč hotový, posypeme jej třtinovým cukrem.

 

Read More

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *