Nejlepší sýrová omáčka k masu

Postup vaření Sýrové omáčky

Mléko nalijeme do hrnce (necháme si cca 1/2 krnečku na rozmíchání mouky) a necháme ohřát. Mezitím nastrouháme nivu a tvrdý sýr (může být třeba eidam). Když mléko pomalu přichází k varu (nemělo by Vám utéci), tak vysypeme oba nastrouhané sýry do hrnce a necháme rozpustit.

Poté rozmícháme mouku v hrnečku se zbytkem mléka, důkladně rozmělníme, aby nezůstaly hrudky mouky a přilijeme do sýrové omáčky.

Nakonec omáčku osolíme a opepříme a na mírném ohni pět minut provaříme za stálého míchání. Omáčka rychle houstne!

Suroviny:

1 ks nivy
200 g tvrdého sýra
0,5 hrnku mouky
2 špetky soli
3 hrnky mléka
1 špetka mletého černého pepře

Číst více:  Holandská omáčka, příprava, recept

Read More

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *