Štika na másle recept, recept, příprava

Chcete-li připravit tento pokrm pro šest osob, připravte si: asi tři libry čištěného, štíhlého štičího masa, šest syrových vajec, sto gramů zelené olivy, petržel, dva litry vody, 50 gramů kaviáru a dvě rajčata.
Kromě toho tento pokrm můžete obohatit o speciální majonézu. Potřebujete: 1 polévkovou lžíci hořčice, dvě syrová vejce, 1 malou lžičku citronové šťávy nebo octa, 250 g olivového oleje, pepř černý, sůl.

Vaření vývaru:
Opláchněte štiku a nechte jí zcela vyschnout, pak vařte ve vodě na mírném ohni asi dvacet minut. Ponechte rybu ve vývaru, nechte ji vychladnout a vylijte vodu. Opatrně odstraňte kůži, ploutve a vyndejte na talíř.

Majonéza:
Žloutky vajec nalijeme do mísy, přidáme hořčici a dochutíme solí podle chuti. Pak směs rozšleháme, aby ztloustla. Nezapomeňte přidat olej. Jemně nasekejte petrželku, promíchejte jí s majonézou, která jí dodá speciální chuť

Oloupejte tři vejce a bílky oddělte od žloutků. Zbavte olivy semen. Zbývající vejce uvařené natvrdo rozdělte na dvě stejné části. Vezměte žloutky na vidličku a vmíchejte čtyři polévkové lžíce majonézy. Teď stačí tuto směs vyplnit bílky a ozdobit plátky rajčete. Červený kaviár také slouží jako dekorace, která dodává lahodnou chuť.

Číst více:  Houbový koláč s hovězím masem

Read More

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *