Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/81791/virtual/www/domains/zeewa.cz/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 168

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/81791/virtual/www/domains/zeewa.cz/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 175

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /data/web/virtuals/81791/virtual/www/domains/zeewa.cz/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php:168) in /data/web/virtuals/81791/virtual/www/domains/zeewa.cz/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 1167
Skvělý recept na nepečený koláč s jahodami » ZeeWa.cz

Skvělý recept na nepečený koláč s jahodami

V době, kdy se blížíme pomalu k létu, se hodí lehké a sladké recepty ze sezónního ovoce. Jeden vám představím.

Je to nepečený koláč s jahodami a jeho příprava je velice jednoduchá.

Je vhodný i pro různé dětské oslavy a rozhodně nemusíte zůstat jen u jahod. Jak víme, tak léto nabízí mnoho ovoce.

Pokud tedy nepěstujete zrovna jahody a dáte přednost třeba třešním, hroznům, borůvkám, hruškám nebo jablkům, postup bude trochu jiný, ale zaručeně stejně dobrý. Takže je jen na vás, jestli místo jahod zvolíte jinou surovinu.

Ovšem nejlépe koláč chutná z čerstvých surovin, určitě bych nedoporučila používat zmražené jahody, ještě horší volba jsou ty z plechovky.

Na recept budeme potřebovat:

  • 2 až 3 velké zakysané smetany
  • 1 vaničku jahod
  • 1 balík piškotů
  • 2 ks vanilkového cukru
  • Rum
  • Domácí šlehačka
  • Kakao

Jak na nepečený koláč s jahodami

Jediné, co doma musíte mít, je speciální forma. Ta má volné dno, ke kterému se dají připojit strany. Umožňuje tak lehčí manipulaci s hotovým dortem. Také bývá forma v dnešní době nepřilnavá a skvěle se hodí i pro pečení nebo na aspiky. Tuto formu vyskládáte piškoty.

Do zakysané smetany přidáte vanilkový cukr a to celé promícháte. Můžete použít i mixér, ale opatrně s ním, abyste neušlehali sníh. Podle chuti můžete přidat trochu rumu. Poté si omyjete jahody a můžete, ale nemusíte si je rozkrájet. A postupně na sebe vršíte jednu vrstvu za druhou a promazáváte zakysanou smetanou.

Nakonec jako poslední vrstvu namažete zakysanou smetanou a na ní položíte jahody, tak aby byly blízko u sebe. Zatáhnete potravinářskou folií a vložíte do ledničky přes noc. Až budete chtít dezert servírovat, tak opatrně.

Nejdříve musíte odepnout strany formy a připravit si na pomoc stěrku. Poté můžete použít neostrý nůž na rozřezávání dortů, abyste nepoškodili formu. Nakonec si vezměte cukrářskou lopatku a dezert přendejte na talíř. K formě znovu připevněte boky a vraťte jí do ledničky.

Pro ty nejmenší dezert posypte kakaem a přidejte domácí šlehačku. Těm větším můžete okolo dezertu vytvořit malé kolečko z rumu.