Ovocná broskev dezert, příprava, recept

Suroviny pro čtyři osoby: čtyři velké broskve, 125 g meruněk, 250 g jahod, jedna velká hruška, 250 g malin, 50 g likéru (maraskino), půl citronu, pět set gramů práškového cukru, 25 g mandlí.

Jak dezert připravit:
Dejte broskve do vařící vody, vodu potom slijte a broskve přendejte do studené vody.

  1. Vymáčkněte polovinu citronu a šťávu dejte do hrnce, pak zasypte moučkovým cukrem, přidejte vodu a vařte po dobu osmi minut.
  2. Během této doby oloupejte broskve, aby byly bez slupky, rozdělte je na polovinu a odstraňte pecky. Pak je ponořte do horkého sirupu, vařte pět minut a v sirupu nechte vychladnout.
  3. Oloupejte hrušky a nakrájejte je na malé kousky.
  4. Omyté a osušené meruňky také nakrájejte na střední kousky.
  5. Z umytých a usušených jahod odstraňte stopky, všechno ovoce dejte na talíř a do lednice.
  6. Za použití mixéru udělejte malinové pyré, přidejte jednu polovinu maraskina (likéru), jednu nebo dvě lžíce broskvového sirupu, který jsme uvařili, a dejte do lednice.
  7. Broskve dejte do hluboké a velké mísy, vyndejte ovoce z ledničky, nalijte druhou část likéru a dvě polévkové lžíce sirupu z broskví.
  8. Naplňte broskve rozdělené na dvě poloviny připraveným „ovocným salátem“ a dejte mísu do chladničky.
  9. Před servírováním broskví je ozdobte malinovým pyré a mandlovými ořechy.
Číst více:  Vývar s estragonem

Read More

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *