Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/81791/virtual/www/domains/zeewa.cz/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 168

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/web/virtuals/81791/virtual/www/domains/zeewa.cz/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php on line 175

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /data/web/virtuals/81791/virtual/www/domains/zeewa.cz/wp-content/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/inc/nxs_functions_engine.php:168) in /data/web/virtuals/81791/virtual/www/domains/zeewa.cz/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 1167
Jak a proč vařit v konvektomatu? » ZeeWa.cz
Krása a Zdraví

Jak a proč vařit v konvektomatu?

Vařte v konvektomatu a kila půjdou dolů. Využití horkého vzduchu je způsob vaření, při kterém se v potravinách uchovávají vitamíny, minerály i důležité antioxidanty. Potraviny si ponechají svou přirozenou vůni a barvu, která podporuje chuťové buňky.Ideální je pro přípravu ryb, protože horký vzduch nepoškodí jejich strukturu a můžete je servírovat na talíř vcelku.

Vaření v konvektomatu

Díky speciálnímu roštu může být zachován nejen tvar, ale i chuť, struktura a vůně jídla, protože pomáhá uchovávat esenciální mastné kyseliny omega 3 a 6 v tučných rybách (např. losos, sardinky, makrela…).Uvařená zelenina ve srovnání s klasickými metodami vaření obsahuje vysoké množství vitaminů, minerálů a stopových prvků, např. brokolice má o 60 % více vitaminu C, oproti klasickému vaření ve vodě.

Ovoce se dá vařit v hrnci i se slupkou a až poté oloupat, což opět zajistí vyšší podíl vitaminů a výživných látek v jídle. Jídlo je zkrátka zdravější a chutné. Dnes je na trhu celá řada výrobků, díky kterým lze vařit v horkém vzduchu rychle a úsporně. Zkuste cenově dostupný zázrak jménem Konvektomat.

Máte nějaký svůj vlastní recept pro vaření v páře? Podělte se s námi o něj. Těšíme se na Vaše tipy!