Vývar s estragonem

Pro vaření pokrmu pro čtyři osoby potřebujete: 350 g hovězího masa, 30 gramů řepy, 60 g mrkve, 30 g cibule, 80 g pórku, balíček estragonu, celer, petržel, bobkový list, stroužek česneku, tymián a sůl.
Suroviny
Suroviny pro dochucení: 1 pórek, 1 cibule, 150 g libového hovězího masa, jedno rajče, balíček estragonu, jeden vaječný bílek, černý pepř, zelený hrášek a sůl.

Příprava:

  1. Hovězí maso dejte do hrnce spolu s kostmi a zalijte je studenou vodou. Ochuťte solí a přiveďte k varu, nezapomeňte sundávat tuk a pěnu z povrchu vývaru. Umyjte a vyčistěte všechnu potřebnou zeleninu, dejte jí všechnu do stejného hrnce a pokračujte ve vaření přibližně tři hodiny.
  2. Připravte ingredience pro dochucení: maso nakrájíme, opereme, oloupeme a nakrájíme zeleninu, rozemněte listy estragonu. To vše dejte do mísy a přidejte bílky, pak důkladně celou směs promícháme.
  3. Poté, co se bujón vařil po dobu tří hodin, vyjměte maso z hrnce a vývar proceďte. Potom přidejte malou část vývaru k ingrediencím pro dochucení, a získanou směs nalijte zpět do hrnce. Přidejte pepř a sůl. Nyní vařte směs nejméně třicet minut na mírném ohni. Vývar proceďte a podávejte na stůl v chladném stavu.
Číst více:  Ovesná kaše ke snídani s jablkem a skořicí - recept

Read More

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *